Tuesday, September 15, 2009

Saabumine ja esimene päev

Oleme jõudnud õnnelikult oma esimesse elukohta Sydneys. Hetkel pole meie neljases toas peale meie kedagi, mis on päris rõõmustav. J. Oleme jõudnud ära teha oma esimese kohaliku telefoni nr. ,seee on meil kahe peale hetkel. Kui leiame parema pakkumise võtame ühe veel ja anname ka kindalsti teada.

Uus nr. on 0421555929; 61 on Austraalia kood ja Sydney ümbruse kood 02, siis meie nr peaks tulema 00/+ 61 02 421555929.

Siiani pole veel ühtegi austraallast näinud, ainult kaugelt ja ülikonnas. See eest oli meie lennul nii Stockholmist Pekingisse kui ka sealt edasi Sydneysse lausa 10 eestlast peale meie. Piinlik öelda, aga mitte just kõige teravamad pliiatsid selles väärikas eestlaste maailmas. Lubasime otsad anda, kui nad meiega samasse hostelisse peaksid sattuma – praegu tundub, et otsad jäävad veel meile ;).

Igasugune ajataju on sassis, sest Eesti aja järgi pead päeval magama ja öösel sööma ja järgmise lennuki peale minema. Pikad lennud on ikka rasked, põlved raksuvad täiega ja annavad valus tunda. Naljakas on tagant järele mõelda, et kõige magusam uni oli Pekingi lennujama pinkidel 3 tundi, kus ila tilkus vaikselt suu nurgastJ.

Ilm on samasugune nagu kodus, aga lubab järgneatel päevadel üle +20C J. Brit

Tuppa sisse ja pessu ja siis linna uurima! Hea uudis – meil on nüüd pangakonto, see oli vast üks naljakas mehike kes meiega tegeles. Sellel ajal kui ta jõudis meile mõlemale konto avada suutis ta Brit Hamburgi nime peale vähemalt kolm korda kõva häälega naerda, et on ikka üks eriline nimi! Minu passist kokku veerida KODAKONDSUS- JA MIGRATSIOONIAMETI VÕRUMAA OSAKOND samal ajal muljetades kuidas tema sõber käis Helsingis ja seal olid alles meeletult pikad sõnad kõik kaashäälikuid täis, rääkisime finno-ugri keeleperest kus ka meie koos soomlaste ja ungarlastega oleme. Ise oli ta kogu aeg väga rahul ja muudkui jahvatas ja viskas kildu, rääkis aga oma Euroopa reisidest ja joomapidudest! Kuidagiviisi lõpuks suure naermise peale sai meil ikka konto avatud, internetipangandus sisse seatud ja osa sularahastki arvele kantud – pangakaardid peaksid jõudma nädala lõpuks J

Oleme hetkel üsna läbi omadega – saime ühest suvalises kohakesest salati ja võtsime hommikuks poest mõned suupisted. Ebameeldiv üllatus oli kui istusime maha väikesesse restorani ja meile teatati, et köök on juba kinni, kell oli siis ainult pool 5 õhtul! Homme proovime selgusele jõuda kus ja mis kell mida süüa saab! Uni on juba hirmus kangesti peal, kuigi kell on alles 7 õhtul saamas. Britu läks juba magama, mina proovin siin viimase sisseknaded ja toimetused internetis ära teha!

Internet leidub küll siin ja seal aga kõik on raha eest – näiteks meie oma hostelis on 2 tundi $ 6, ühesõnaga üsna tüütu on iga sammu eest maksta – aga usun, et varsti leiame ka mugavamaid lahendusi J!

Ilusaid inimesi pole veel näinud – stiilseid kostüüme ammugi mitte! See–eest kõvasti jooksutossu kostüümi ja ülikonnaga, arusaadav, et mugav on käia aga hirmus on vaadata küll! MUSIMUSI Annakas!

1 comment:

  1. hola tsikid!
    proovisin kõik omaarust loogilised telefoninumbrikombinatsioonid läbi, aga mingi jama oli ja telefon ei helisenud mitte yks raas mitte üldsegi mitte. hääd aklimatit ja unematit!

    ReplyDelete