Saturday, September 26, 2009

Melbourne





No niii, Melbourne hakkab meile üha enam ja enam meeldima! Oleme jõudnud arusaamisele, et siin on lahedam kui Sydneys, kuigi ilm on meil KÜLM ja vihma sajab! Nii need Melbournlased räägivad, et neil on 4 aastaaega ühes päevas.

Oleme jalutanud linna peal ringi ja alustanud vaikselt vaikselt tööotsingutega. Meil on CV-d paljundatud ja tegime ka vajaliku alkoholimüügi tööloa. Meil on mõlemal nüüd eraldi telefoninumber ka: Anna-Liisa 0421-555-929, Brit 0401-907-055.

Teisipäeval kolime oma teisest kodust välja – me ei jõua ära oodata! Meie tuba on kokku 6-le inimesele, vahelduva eduga siin need toanaabrid meil vahetuvad. Asjad on alati kapis tabaluku taga. Tuba on niiii külm, tekid on nii õhukesed – magame täisvormis mis tähendab pikad püksid, soojad sokid, pusa ja sall on ka kaelas! Seinad on otseloomulikult papist ja aknad ei hoia tuult ega lärmi kinni. Sülelapsed ja vanaemad, alkohol ja vaesed seljakotirändajad – kõik teeb kokku ühe segasummasuvila. Kõige rohkem tunnemegi praegu puudust oma väikesest nurgas – diivanist ja telkust – et saaks pühapäeva õhtul mõnusalt kerra tõmmata!

Teisipäev 22.09 – 15 241 sammu

Kolmapäev 23.09 – 9507 sammu

Neljapäev 24.09 (meie senine rekordpäev) – 23 080 sammu, mis on umbes 17, 76km

Reede 25.09 – 13 723

Nii et oma sokolaadiküpsised ja McDonald’sis käimised oleme enam vähem maha saanud käidud! Üllatavalt vähe on lõunasöögikohtades pakkuda värskeid salateid – aga see-eest on väga väga väga palju erinevaid võileibu ja muud sarnast kraami! Pitsalõik tänaval maksab umbes 1.80 AUS ja need lõigud on nii maitsvad! Kiirtoidu restoranid on lahti ööpäevläbi, pärast pidu saab tänavalt kõiksugu maitsvat kraami.Viimastel päevadel on McDonalds saanud meie “lemmikuks”, kuna seal on ju tasuta wifi, 300 meetrit meie hostelist ja sups saab juba burksi ja neti.

Melbournes on tõesti väga palju klubisid, pubisid, lounge, kohvikuid kus esinevad roki-dzassi-klubi-transi-metali jms muusikat. Uuel linnakodanikul on väga raske erinevate kohtade vahel orienteeruda ja parimat valikut õhtupooliku veetmiseks valida. Siin on mitu erinevat linnaosa kus on pikad tänavad täis alternatiivseid, moekaid, õdusaid restorane ja poode! Tee siis oma peaga valik kus on see just praegu kõige kõige lahedam koht!

Ärge siis kohe muretsema hakake kui uut postitust pole ülesse pandud – meiega on kõik korras ja me pole ei maavärina ega liivatormiohvriks langenud. See võib lihtsalt tähendada, et pole midagi põnevat juhtunud või burksiisu on selleks korraks täis! Me saame hästi läbi ja hakkame üksteisega harjumustega üha enam kohanema. Soengud on muidugi ülelinna śikid!

Kallistame, hoidke siis varbad soojas – me proovime sama teha!

2 comments:

  1. tore jälle lugeda uudiseid, meil siin ka külm aga muidu ikka kõik sama moodi,loodan et leiate endale mõnusa üürika ja siis saate mõnusalt kerra tõmmata,ja ma absoluutselt ei kahtle et teil juba jä'rgmine nädal töökohad olemas ja tore et harjute,teineteist muuta ei ole ju võimalik-mõistlik on harjuda-musid

    ReplyDelete
  2. Istun kodus teki all, väljas puhub tugev tuul. Korter on külm ja rõske....Teie kirjutised on mu parim viis pühapäeva õhtupooliku veetmiseks, sest midagi muud ma teha ei viitsi....seljataga on ikka üpris väsitav sünnipäeva nädal...

    ReplyDelete