Tuesday, September 29, 2009

Esmaspäev 28-09-09

Meie esimene nii öelda karjääripäev algas 8.30 äratusega. Pesu, hommikusöök ja kohe asja kallale. Läksime otsemaid linna ühte turistipaika – St Kilda – asub mere ääres ja on täis poode, kohvikuid, restorane, baare, klubisid. Kohale jõudes otsustasime laiali minna ja paar tundi üksi ringi patseerida ja omas tempos tööd otsida. Jagasime CV-sid ja mina (al) koperdasin kogemata ühte Egiptuse puhvetisse kuhu mind samaks õhtuks proovipäevale kustuti.

Puhvet on täpselt samasugune nagu kõik Sharm el Sheiki Egiptuse restoranid – kleebitud Sfinksi maalid seintel, egiptusemustrilised linad kääbakatel kandilistel laudadel, huvilistele vesipiibud riiulil reas ja köögis otseloomulikult ei keegi muud kui Ahmed – sealkandis ju ainuke poisslapse nimi. Pakutav menüü samas ei tundunud üldsegi mitte kehv!

Ka siin on esmaspäeva õhtu rahulik, nii et mind üle 1,5 tunni seal kinni ei hoitud. Tundub, et jätsin endast hea mulje, kuna kohe pakuti mulle ka tööd, algusega reedel! Pakutav palk on aga kehv, seega otsin edasi ja parema võimaluse korral jätan egiptlased sinnapaika! Vähemalt algus on tehtud ja kogemuse võrra rikkam.

Päeva jooksul jõudsin veel erinevatesse kohtadesse sisse astuda ja omad lemmikudki juba välja valida, kuhu hoopis parema meeldega tööle asuda sooviksin. Eks töö mind ise taga otsima ei hakka, aga kuna esimene kogemus oli hea siis on kust edasi minna!

Homsest kolime uude kohta elama – ühiskorterisse. Meil on Brituga kahepeale oma tuba ja suur voodi. Korter on läbi kahe korruse, all ja üleval eraldi vannituba. Alumisel korrusel 2 magamistuba kus ühes elab üksik mees ja teises paarike, üleval meie magamistuba, ühiskasutatavad köök ja elutuba, (telekas, dvd-mängija, internet – ehk siis lõpuks saame Eestiga Skype’ma hakata). Asukoht on super – nagu elaks Tallinnas Rotermanni kvartalis või Maakri tornis. Maksame samapalju kui hostelis, maksmine on iga 2 nädala tagant, minimaalne lepingu pikkus 2 kuud.

2 comments: