Sunday, October 4, 2009

Saime mõlemad śoki!

Panime teksad, tennised, maika ja värskendasime meiki – et vähemalt nägu poleks nagu pubekal, kes on reede õhtul kodust välja saanud! Läksime kohale, oma esimesele niiöelda tõsiseltvõetavale proovipäevale, enne muidugi valisime välja diskokostüümid, et nii kui meid sealt vabaks lastakse võtame takso, sõidame koju, vahetame riided ja peole.

Baar asub piirkonnas kus on üsna mitu seljakotirändurite hostelit ja erinevaid 24h lahti olevaid kiirsöögikohti ja stripiklubisid. Baar ülemisel korrusel ja underground klubi keldris. Kõik kes on käisnud Võrus tolleaegses Garages teavad täpselt kuidas klubi välja näeb – vähe valgustust, seinad kaetud grafitiga – mis küll pole pooltki nii hea kui see oli Garages. Diivanid, tugitoolid paigutatud loungemiseks, pikk baar ja väga vali drum n bass.

Klubisse sattus selleks õhtuks Brit, kes hängeldas seal 10st – 2:30 ni varahommikul, väga palju tööd tal teha kahjuks polnud!
Ülemine baar, kuhu mind kella 11st lükati, sai aga küll väikese trammi osaliseks! Baaris on keskmise suurusega tantsuplats, oma 10 väikest lauakest istumiseks, rõdu suitsunautlejatele ja kaks piljardilauda. Muusika on keskmisest valjem, mitte väga häiriv, võib öelda, et isegi tujutõstev!

Meile ei tehtud mitte mingit treeningut, vaid lükati koheselt REEDE õhtul letti ja minek. Ülemises baaris on käsipudeleid kuskil 7, kraaniõllesid umbes samapalju ja pudeliõllesid 15ne ringis – nii kohalikke kui ülemaailmselt tuttavaid marke!
Õlut müüakse kolmes suuruses – pot (285ml); pint (563ml) ja jug(0,8l). Kõik koktelid lähevad Eesti mõistes viskiklaasi ja maksma peab ainult alkoholi eest, v.a. energiajook. Seega viin mahlaga või shot viina maksab täpselt sama palju!

Alguses kõht ikka keeras – juhataja tegi ühe minutlise ringi baaris, näitas siin on õlled siin on kange alkohol ja see siin on arvuti, võta nüüd esimene klient! Mis siis ikka hakkasin möllama – tuli välja küll – vähemalt nii ütles Brit pärast seda kui ta kolm tundi teisel pool baari siidrit oli joonud! Tema päev lõppes 2.30 minul lasti esimesl päeval kuni 5.45 olla - teha kõik koristamise ja lõpetamise tööd. Ühesõnaga olime täiesti ettevalmistamata, et peame seal terve öö olema ja ei mingit reedeõhtust pidu.

Lahe, et nii baaris kui klubis kaardiga maksta ei saa – sularaha ruulib sajaga! Ebameeldivaks asjaoluks kujunes, et kuna juhataja ja 70% töötajatest suitsetab, siis pärast viimase kliendi lahkumist panid kõik suitsud ette, istusid baaris, lugesid raha ja mina pidin seal koristama ja passiivselt suitsetama! Tippi jäetakse väga kesiselt!

Juhataja käis kahe korruse vahel ja kontrollis pidevalt olukorda, vahepeal tuli leti taha valas jooke, vahetas õllevaate – õhtu jooksul tehti vähemalt 4 shoti staffile, samuti sai tasuta joogi vahetuse lõppedes – mina pirtsutasin – Hella Hundi kool ütleb ju, et alkoholijoobes me ei tööta – tee mis tahad nohkar jääb nohkariks! Võib öelda küll, et juhataja oli vahetuse lõppedes juba üsna purjakil! Minu soovitus talle isiklikult oleks, osta endale normaalsed jalanõud ja uued püksid, võta see totakas nokamüts peast ja mine juuksurisse – ta nägi ikka väga rääbakas välja.

Baarides ja söögikohtades on väga levinud, et suurelt ekraanil lastakse uusi muusikavideosid ja erinevate popartistide lindistatud LIVE etteasteid – umbes nagu videoJukeBoks. Vaatad videosid, kuulad muusikat ja paljudes tantsuplatsiga lokaalides võib selline meelelahutus ka DJ-d asendada.

Tundub, et mõlemad saime töö, sest ta tahtis meid juba täna õhtuks tagasi kutsuda, samuti panime me oma tunnid kirja. Me vastasime, et täna õhtul me pole vabad, pidu peab siiski veel olema tähtsam kui töö!

Magasime poole päevani, vahtisime telksi, käisime netis ja soppasime. Reedel leppisime kokku, et üle 25AUSi me ei kuluta diskoriietele ja muule tegelikult mittevajalikule aga õnnelikuks tegevale kraamile. Täna siis ostsin endale võrksärgi(noh pitsmaika tegelt), kahepeale tegime teoks ammu soovitud ostu – FÖÖN. Ma juba ootan kuidas saaks kuuma õhug juukseid kuivatada, juba mõtte sellest paneb suunurgad ülesse poole liikuma! Mina jäin nii öelda täpselt piiridesse, Britil jäi krediiti ülegi!

Veel oli meil plaanis osta lõhnaküünal, et oma eluruum veel mugavamaks ja kodusemaks muuta, samuti oleks hädasti seepi vaja – loobusime mõlemast – otsustasime, et föön ja juuksevaht on praegu elulisemalt vajalikum!

Õhtusöögiks täna mikrolaineahju nuudlid ja tahvel tumedat sokolaadi. Alkoholi hinnad panevad ikka muudele asjadele piiri peale - kui kokteili tahad juua, siis pole muud kui tõmba vöö ümber piha ja ütle aitäh, kõht on täis!

Brit lubas homsest kõhulihase harjutusi tegema hakata, minagi tunnen trennist puudust – õnneks on ülipikad jalutuskäigud vähemalt kannile hästi mõjunud, eile baaris läks pahkluu muidugi jälle paiste.

2 comments:

  1. jääte siis sinna tööle või otsite edasi-ja millest shok,ei saanud aru

    ReplyDelete
  2. jaja täpselt.......lugesin pealkirja, ei jõudnud lõppu ära oodatagi, milles see shokk seisis ja lõpuks....... olite mõlemad väga tublid ja saite tööga hakkama jne...see on teie puhul nii tavaline.............ja shokk jäi tulemata!!!

    ReplyDelete